Vijesti

Utorak, 29. svibanj 2012.

Naša facebook stranica

 

Utorak, 7. srpanj 2009.
Svjeti za lijep izged

Dekorativno uređenje vrta

 

Vrt je površina koja neposredno okružuje kuću i pridonosi utisku koji će gosti steći o domu u kojem živite. Pogled iz unutrašnjosti doma na vanjski svijet je ujedno i pogled na vaš vrt koji može biti oličenje načina i stila života.
Jednako kako vlasnici pažljivo uređuju unutrašnjost svog stambenog prostora istu pažnju bi trebali posvetit i vrtu. Svoj vlastiti stil može se izraziti u odabiru različitih sitnica u vrtu, od posuda za cvijeće, oblika vrtne garniture, rasvjete do podnih obloga u dvorištu i slično. Izbor elemenata od kojih se sastoji vrt ovisi o tome što vlasnici očekuju od vrta.


Izgledu svakog vrta uvelike doprinosi pravilno omeđivanje, dobro popločavanje, vrtne garniture, ukrasni elementi, tegle za cvijeće, fontane, nadstrešnice, rasvjeta i ostalo. Što god planirate u svom vrtu probajte povezati unutrašnjost doma s okolicom. To se može ostvariti kombiniranjem istih ili sličnih podnih i zidnih obloga i staklenim površinama koje potenciraju prožimanje vanjskog i unutrašnjeg prostora.

Nekoliko elemenata koji su neizbježni za svaki vrt:
Izbor lonaca i posuda za cvijeće je vrlo šaren. Najpovoljnije su plastične posude za cvijeće različitih oblika i boja, dosta su lagane i otporne. Bilje se najviše ističe u bijelim. Takvi su lonci prikladni za vrtove na krovu i terase. Dolaze obično u kompletu s tanjurićima koji zadržavaju vodu. I keramičke posude su vrlo atraktivne i djeluju prirodno, a ako bolje potražite mogu se naći po povoljnim cijenama.


Korita i posude od kamena izgledaju lijepo u seoskom vrtu, osobito kada nisu novi. Drvene posude najčešće se izrađuju od tikovine. Posude od mekog drveta treba prethodno obojiti izvana i iznutra jer im se time produžuje vijek trajanja. Četvrtaste drvene posude idealne su za sadnju grmova. Metalni držači posuda za cvijeće vrlo su elegantni i otporni na vremenske uslove te se kombiniraju sa ostalim metalnim namještajem.


Dodatne atrakcije u vrtu mogu biti vodoskoci, ribnjaci, fontane, skulpture i kipovi, roštilj, ljuljačke, mreža za ljuljanje, kućica za dječju igru, pješčanik, različit ukrasni namještaj i slično. U velikim vrtovima može se dosta toga kombinirati, ali u manjim vrtovima treba voditi računa da vrt ne bude prenatrpan mnoštvom elemenata.
 

  • Pretraživač
  • Brza tražilica
Traži

par primjera:
prodajem stan Zagreb
kupujem kuća Dubrovnik
iznajmljujem garsonjera Split

Moj kutak